GROTE GEZINSTUIN MET TERRASSEN

De Familie Lenart uit Arendonk (B) wilde een rijk bloeiende tuin, waar in elk seizoen iets te beleven valt en waar de (jonge) kinderen naar hartelust kunnen spelen.

De tuin is in drie verschillende niveaus gemaakt, om het grote hoogteverschil tussen het huis en de achterkant van de tuin op te vangen.

Er zijn drie terrassen gecreëerd (waarvan een deels overkapt) van Schellevis oud-hollandse tegels met het formaat van 100 x 100 cm en 100 x 50 cm waar kan worden getafeld en gelounged. De terrassen worden met elkaar verbonden middels een pad van antraciete gebakken klinkers en een pad van basaltsplit. De trappen zijn gemaakt van grote Schellevis blokken. Voor de kinderen is er een gedeelte in de tuin gecreëerd met een trampoline en een zandbak.

In het voorjaar zijn  Amelanchiers en  Cornus mas op stam de 'eyecatchers', In de zomer staat de tuin vol in bloei door een variatie aan vaste planten, terwijl in het najaar Liquidambars hun spectaculair rood gekleurde blad tonen. In de winter is het nog steeds genieten van de silhouetten van de vaste planten en siergrassen, met als wintergroen accent : de Prunus lusitanica haagjes.

 

Comments are closed.